
رابطه عاطفی کودک و مادر
رابطه عاطفی کودک و مادر
رابطه عاطفی کودک و مادر:
بزرگسالانی که گزارش می دهند در دوران کودکی با والدین خود رابطه با کیفیت بالایی داشته اند ، از سلامت روانی بهتری برخوردار بوده و در مقایسه با کسانی که از کیفیت روابط والدین پایین برخوردار هستند ، در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی هستند.
محققان عمدتاً بر رابطه با مادر متمرکز شده اند ،
اما غالباً نقش منحصر به فردی را که پدران ممکن است در رشد طولانی مدت فرزندان خود داشته باشند ، حذف نکرده اند. مطالعه حاضر به بررسی ارتباطات منحصر به فرد تجربیات فراخوانده دوران کودکی از کیفیت رابطه مادر و پدر و کودک با تجربیات احساسی روزانه و فرآیندهای استرس در بزرگسالی می پردازد.
زنان و مردان به صورت گذشته نگر از کیفیت روابط کودکی خود با مادر و پدر خود گزارش دادند. بعداً ، آنها هر شب بیش از هشت شب متوالی ، در معرض پریشانی و مواجهه روانی روزانه خود قرار دادند.
نتایج حاکی از آن است که کیفیت رابطه مادر و کودک با سطح پایین تر از پریشانی روانی روزانه ارتباط دارد. کیفیت روابط مادر و پدر و کودک مربوط به مواجهه با عوامل استرس زا بود ، اما تنها کیفیت روابط پدر و پسر با سطح واکنش عاطفی کمتر از عوامل استرس زا در دوران بزرگسالی مرتبط بود.
در نتیجه روابط مادر و فرزند در اینده تاثیر به سزایی در اینده فرزندان دارد و اگر رابطه این دو در کودکی فرزند بد و پرخاشگرانه و خشونت بار باشد باعث می شود فرزند مشکلات روحی و روانی دچار شود.